'Een maand lang niet masturberen: veel mensen doen het in het kader van No Nut November. Relatie- en sekstherapeut Jeremy Heshof is er geen voorstander van, vertelt hij aan Metro.
Die uitdaging kun je volgens Heshof gerust overslaan. „De naam zegt het al: het heeft geen nut. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor dat het werkt.” De voornaamste reden dat mannen het doen: ze willen kijken of ze de discipline hebben en zijn benieuwd wat het met hun lichaam doet.
„Masturberen moet niet samengaan met een challenge, wat hier wel gebeurt. Dan zit er een prestatie achter en dat moet je niet willen. Seks moet ontspannen en leuk zijn.” Iets inhouden, dus niet klaarkomen in dit geval, is nergens voor nodig, meent de sekstherapeut.
Link naar het artikel:
hier
'November is mannenmaand. Sommige mannen laten snorren en baarden staan om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker. De No Nut November-deelnemers stoppen een maand met masturberen. Wat doet een tijdje onthouding met je gezondheid?'
Jeremy Heshof is relatietherapeut en seksuoloog bij Praktijk voor Mannen. "De woorden seksualiteit en internetchallenge zouden nooit tegelijkertijd moeten worden uitgesproken", zegt hij. "De naam zegt het eigenlijk al: No Nut November heeft geen nut. Masturberen is iets fijns voor jezelf, het ontspant, werkt als een slaapmutsje. Het geeft je de kans om je lichaam goed te leren kennen."
Link naar het artikel:
hier
Voor het vakblad
De Beauty Professional
opnieuw in gesprek gegaan met journalist Birgitta van der Linden over jonge mannen en hoe hen in de beautysalon te krijgen.
'Psychosociaal therapeut Jeremy Heshof, onder meer bekend als expert uit de televisieserie Sex Tape met Bobbi Eden, heeft een praktijk in Klarenbeek: Praktijk voor Mannen. Hij richt zich voornamelijk op mannen (individueel) en koppels (relatietherapie).
Jeremy: “Dat zowel jongvolwassen mannen als vrouwen op de leeftijd 18-25 jaar zoekende zijn, is niets nieuws. Dat hoort bij de leeftijd, ook al lijkt het door maatschappelijke ontwikkelingen en discussies over onder meer gender nu wat groter of meer aanwezig te zijn.”
Jeremy benoemt een aantal verschillen tussen jongens en meiden; verschillen die vaak al bevestigd worden in de opvoeding. “In groepsverband doen jonge mannen zich meestal sterker of kundiger voor dan ze zich vanbinnen voelen. Meiden mogen over het algemeen wat onzekerder zijn dan mannen; die horen het allemaal te weten, sterk te zijn. Dat komt vaak vanuit de opvoeding: meiden worden meer aan de hand genomen en jongens worden eerder vrijgelaten.
Doordat die begeleiding bij jongens eerder ophoudt, moeten ze vroeger zelfstandig functioneren. Hulp vragen is een zwaktebod en daarom houden ze zich groot. Meiden kunnen ook vaker bij vriendinnetjes terecht om persoonlijke zaken te delen; jongens delen meer over hun successen en prestaties, niet over hun zorgen.”
Voor het vakblad
De Beauty Professional
opnieuw in gesprek gegaan met journalist Birgitta van der Linden over de impact van social media op ons zelfbeeld:
'Psychosociaal therapeut
Jeremy Heshof: “Verbinding, veiligheid en bij een groep horen vormen enkele van onze basisbehoeften. We zijn allemaal op zoek naar warmte, geborgenheid, liefde, aandacht en/of seks. Val je buiten een groep, dan geniet je geen verzorging of bescherming. Je mist op zo’n moment belangrijke basisbehoeften."
"Jongeren zijn daarnaast nog zoekende naar hun identiteit. Dat proces kunnen ze niet helemaal alleen doorlopen; ze hebben anderen nodig om hun plek in het geheel te bepalen en zichzelf te ontwikkelen."
"Vroeger hadden we bijvoorbeeld de kerk, het gezin of een andere vorm van community als groep, nu zie je dat social media deze taak hebben overgenomen."
"Welke groep ‘jouw groep’ ook is, die groep geeft een bepaalde druk. Je past je namelijk vaak aan de verwachtingen van ‘jouw groep’ aan en blijft daardoor niet helemaal bij jezelf. Je identiteit smelt dan als het ware bijna samen met die van de groep. Je kunt je dan afvragen: ‘wie ben ík?”
Enkele van zijn opvallende conclusies:
-het trouwen onder heterostellen wordt steeds minder populair
-het trouwenthousiasme onder homoseksuele paren is onverminderd
-het aantal vrouwenparen dat weer uit elkaar gaat ligt hoger dan bij mannen- of man-vrouw-echtparen
Voor dit artikel ben ik door Menno geïnterviewd. Ik vertel hem waarin man-vrouw- en mannenkoppels, die ik in mijn praktijk spreek, verschillen wat betreft seks buiten de relatie.
Het artikel is te lezen via deze link
Timothy en Lynn vertellen over hun relatie en de komst van hun eerste baby.
Jacco en Andy vertellen over hoe ze hun coming out periode hebben ervaren.
Uitleg over de vrouwelijke opwinding en de anatomie van de clitoris.
Uitleg over de orgasme kloof en het centraal stellen van je eigen genot.
ARNHEM - Plotseling 24 uur per dag met je partner thuis zitten. Als dat maar goed gaat. Relatietherapeut Jeremy Heshof ziet in zijn Arnhemse Praktijk voor Mannen de aanmeldingen binnenstromen. Heshof stelt gerust. ,,Het is niet gek als het nu thuis even niet zo gezellig is.”
Link naar het hele artikel: via hier
In ‘Het roze schaap’ gaat Johan Verweij de confrontatie aan met zijn homoseksualiteit en het geloof. Om erachter te komen of dit met elkaar te verenigen is, vertelt hij indringend over zijn persoonlijke worsteling. Hij zoekt hulp en vindt ten slotte antwoorden. ‘Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen,’ leert mannentherapeut Jeremy Heshof hem. ‘Ware liefde sluit angst uit,’ zegt Miranda Terpstra-Van de Kerk, oprichter van platform Wijdekerk.nl. Kortom, een spraakmakend boek vol inspirerende adviezen en overdenkingen voor iedereen die op zoek is naar liefde en geluk.
Opgroeien als homo in de biblebelt is geen eenvoudige opgave. Johan Verweij ondervond het aan den lijve tijdens zijn jeugd in Nieuw-Lekkerland. Tot zijn 23ste volgde hij noodgedwongen het pad dat van bovenaf werd opgelegd en door de kerk geleerd. Na een jarenlang gevecht hakte hij uiteindelijk de knoop door en besloot zijn eigen weg te gaan. Weer twaalf jaar later noteerde hij zijn ervaringen in een boek, ‘Het Roze Schaap - een gruwel Gods?’
Interview met schrijver Johan in het AD via deze link.